Historia

2018

Ulkorakennuksen sähköjärjestelmä uusittiin (LeSaKo) ja pihalle hankittiin uusi lipputanko. Varsin hyvä ry:n avustuksella uusittiin juhlasalin ilmalämpöpumppu, sekä asennettiin uudet patterit.

2017

Uusittiin koulun kattosillat ja lapetikkaat (Liedon Peltiasema Oy).Talkoovoimin kaadettiin ulkorakennuksen läheisyydestä isoja puita.

2016

Yhdistys sai kotiseutuliitolta avustuksen koulun ikkunoiden kunnostukseen ja samalla päätettiin toteuttaa koulun ulkoseinien maalaus (Apuvoima Simolin Oy). Kaadettiin rakennuksen päädystä iso puu.

2013

Juhlittiin yhdistyksen 20-vuotis taivalta Sukselan koululla.
Koulun katon kunnostus: ruostepaikkojen paikkaus, pesu ja maalaus (Maalausliike Marko Oksanen Oy)., sekä rännien ja syöksytorvien uusiminen (Liedon Set).

2012

Koulun sali remontoitiin talvella.

2005

Tammikuusta elokuuhun tehtiin yhteistyötä Varsin Hyvä ry:n Viihtyvät asukkaat hankkeen kanssa. Tavoitteena oli lisätä yhteishenkeä ("meidän koulu", talkoohenki), saada yhdistykselle uusia aktiivisia jäseniä ja nuoria mukaan toimintaan (tietoisuus liittymisestä ja merkitys koululle sekä yhdistykselle). Lisäksi tarkoitus oli ajanmukaistaa koulurakennus erillaisten juhlien pitopaikaksi ja siten lisätä koulun käyttöastetta (vuokraus, viikkotoiminta, uusia käyttäjiä), saada kotisivut valmiiksi ja kerätä jäsenten toiveita ja odotuksia.

2004

Yhdistys rekisteröitiin 16.4. Sukselan vanha kyläkoulu siirtyi yhdistyksen omistukseen 4.8.2004.

1999

Perinteisiksi tapahtumiksi on muodustunut Immaisten hiihto (kevättalvella), onkimestaruuskilpailut (toukokuun alussa), latotanssit (juhannuksen jälkeinen perjantai), syysmarkkinat (syyskuun 1. sunnuntai ja puurojuhla (joulukuussa). Lisäksi kylätoimikunta on järjestänyt pienten lasten kerhoja (joka toinen viikko), naisten jumppaa (viikottain), lentopalloiltoja (kesällä viikottain), talkoita, leirejä nuorille, retkiä ympäri Suomea (urheilu-, luonto-, huvipuistoretket sekä teatteri- ja tanssiesitykset)

1993

Sukselan kylätoimikunta perustettiin 2.kesäkuuta. Tarve toimikunnan perustamiseen tuli kyläläisiltä. Kylällä väki oli vaihtunut ja ihmisillä oli halua tutustua toisiinsa ja toimia yhdessä. Toki kylätoiminta on myös osa maaseudun eloonjäämistaistelua ja siksi kylän tulee näkyä aktiivisesti muuallakin. Toimialue on entinen Sukselan koulupiirii ja toiminta keskittyy paljolti koululle. Alueella on noin 120 taloutta. Toiminta ei ole poliittista.

On meillä hauska väki,
tää väki Sukselan,
kun sen saamme koolle,
on ilo irrallaan.
Kas näin heiluu hattu...

On meillä kova väki,
tää väki Sukselan,
kun sen saamme töihin
jo syntyy jälkeä.
Kas näin heiluu kädet...

On meillä lysti väki,
tää väki Sukselan,
kun sen saamme tanssiin,
on ilo irrallaan.
Kas näin heiluu peppu...

1969

Koulutoiminta loppui Sukselan koululla

1954

Kouluun asennettiin vesijohto ja viemärilaitteet.

1934-36

Koulun talousrakennus oli ränsistynyt ja päätettiin rakentaa uusi, joka valmistui 1936.

1925

Rakennusmestari T.E.Haapala laati kaksikerroksisen koulutalon piirrustukset, jotka kunnanvaltuusto hyväksyi 5.3. Koululle ostettiin syksyllä 16 aaria lisätonttimaata maanviljelijä Antton Marttilalta. Lisärakennuksen vihkiäiset pidettiin 21.10.

1924

Koulun johtokunta teki aloitteen koulurakennuksen laajentamisesta.

1918

Koululle saatiin sähkövalo ja koulukeittola toiminta aloitettiin kevätlukukauden alussa.

1902

Koululle rakennettiin sauna.

1901

 Päätettiin rakentaa koulu Antton Marttilan lahjoittamalle noin 40 aarin suuruiselle tontille. Samalla päätettiin, että kouluun otetaan naisopettaja. Myöhemmin koulun ensimmäiseksi opettajaksi valittiin Hilda Emilia Laaksonen Sauvosta. Koulurakennukset valmistuivat niin, että koulutyö päästiin alkamaan 27.8.

1899 

Rakennussuunnitelmat hyväksyttiin 30.10.

1898

Kuntakokous hyväksyi 30.12. uuden piirijaon ja päätti, että kunta rakennuttaa koulut.